” TO JE TAKO “

” To je tako “

Mnogi od nas postojeće stanje u društvu za koje znaju i osjećaju na svojoj koži da je katastrofalno ne poduzimaju ništa da bi to promjenili. Još gore od toga na neki način se sa tom frazom opravdavaju što ne čine ništa, jer eto ne može se tu promijeniti ništa.

Pa dokad se ne može promijeniti ? Za godinu, za 5 godina, za 10 godina, za 100 GODINA ?!

Samo VI ” TO JE TAKO ” ostavite to svojoj djeci, svojim unučadima, a može i praunučadima da se za svojih života bore s time. Razmišljate li ikad o tome ? Ne razmišljte naravno , jer bi inače nešto poduzeli.

Ne trebate sad za to poginuti, ne trebate za to recimo štrajkat glađu na nekom javnom mjestu ( to prepustite hrabrim pojedincima ), ne trebate niti javno demonstrovati ( i to prepustite grupici odvažnih ). Ne trebate se niti javno suprostaviti režimu zbog bilo kakve nepravde, pa zbog toga dobiti otkaz i time ugroziti svoju egzistenciju i svojih najbližih ( ne bojte se i zato ima kandidata ). Ne trebate čak i preko društvenih mreža uputiti nedaj bože i najmanju kritiku režimu ( ima nas solidan broj koji to rade ).
Nemojte čak ni u svojoj sredini slučajno pred nekim nešto reći loše o režimu ili tome kako teško živite, jer eto to bi mogao netko pogrešno protumačiti (mnogi već govore istinu bez ustručavanja).

Ako ne možete ništa od toga, jer se bojite, jer se ustručavate i ne želite se nikome zamjeriti, jer se bojite za svoju egzistenciju, možete li onda išta ?

Možete li barem kada dođu izbori prije svega izaći, pa onda i glasati po svojoj savjesti. Samo to i ništa više. Jer to bi bilo sasvim dovoljno da se promijeni postojeće stanje.

Znajte da svojim stavom, svojim načinom mirenja sa svime, svojim življenjem života bez istinskog življenja sav jad i bijedu ovakvog života možda će te ostavti za sobom na kraju vaših života. Samo znajte da će vaši potomci pitati kavi su nam to bili preci.

E TO VAM JE TAKO !

 

Željko Bilić – POKRET TREĆI BLOK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *