” Dašak vjetra ” sa balkana prouzrokovaće ” uragan ” sa balkana !

DOŠAO JE KAO ” DAŠAK VJETRA SA BALKANA ” A KAKO ĆE OTIĆI ?

 

Prije mnogo godina došao je ON kao ” dašak vjetra sa balkana ” i to na čeličnom konju, čitaj tenk.  Došao, vidio i sve opljačkao što se opljačkati dade. Dakle nije po onoj;  dođoh, vidjeh i pobjedih, već dođoh, vidjeh i opljačkah !

Ispucaše ON i ONI sve adute iz rukava da opravdavaju, čitaj sakriju SVOJU pljačku, pa vrte jedan te isti ( zadnji ) adut iz rukava. Kao pokvarenu ploču. Tko god progovori i nedaj bože kritikuje režim odmah izvlače taj jedini i zadnji adut. VI ste, čitaj MI,  izdajnici i plaćenici. Samo je pitanje tko tu šta izdaje, a tko plaća ?

Ajmo od plaćanja. Ne plaća netko NAS, već  MI plaćamo VAS. Iz NAŠIH  džepova u VAŠE budžete, a iz tih VAŠIH budžeta u VAŠE džepove. I džipove. Luksuzne naravno. I jahte i bazene i skupocjene parfeme za VAŠE dame. A može i za animir dame. Pa na račune, pa za tajkune. Džepovi se samo pune i pune. Dok ne dođe do bune. A doći će. Prije ili kasnije biće VAMA sve jasnije.

Ajmo sad na izdajnike. Nema se šta tu puno pričat’. Nismo MI izdali VAS, već ste VI izdali NAS. Kaže jedna narodna : tko pod drugim jamu kopa……………………prestanite kopati, nećete VI u jamu, Mi ćemo VAS smjestiti na sigurnije mjesto. U zatvor. Tačka.

VI osim što kradete, svašta VI nešto radite. Recimo pišete crne knjige i punite crne fondove. Sve u boji, jednoj te istoj. Crnoj, da crnja ne može biti. Da  nitko i ništa niti vidi, niti zna šta ste skrili i šta skrivate. U crne knjige građane, a iz džepova građana u crne fondove. Krug je zatvoren. Nije strujni, ali nekog će da zdrma !

Kao što rekoh’ maloprije. VI volite izgleda crnu boju. Što crnje po NAS to bolje po VAS. Naravno NAMA govorite da nam je sve bijelo i šareno. Da, da vidimo MI bijele miševe i šareni nam se pred očima od VAS. Ali znajte to je privremeno slijepilo. Kao mali ‘tići. a ‘ tići rastu………rastu, pa narastu. I progledaju. I odjednom raspoznaju sve boje, boje slobode.  Pa lete……….lete i slete na te VAŠE crne knjige i crne fondove. Na te VAŠE budžete i džepove. Lopovske.

Prestaće VAŠI džepovi da se pune i pune. Doći će do bune. Prije ili kasnije. Samo ovaj put NAMA će biti sve jasnije. A VAMA: tko pod drugim jamu kopa…………..ma znate već šta VAS čeka. U zavoru klopa.

 

Jednog dana će pričat’: došao dašak vjetra sa balkana i to na tenku i prouzrokovao uragan sa balkana. Bez tenka. Samo kuke i motike. To će nam biti sasvim dovoljno.

 

Željko Bilić – Pokret Treći Blok

 

 

2 thoughts on “” Dašak vjetra ” sa balkana prouzrokovaće ” uragan ” sa balkana !”

  1. Jednog dana će pričat’: došao dašak vjetra sa balkana i to na tenku i prouzrokovao uragan sa balkana. Bez tenka. Samo kuke i motike. To će nam biti sasvim dovoljno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *