Ekološka smrt !!! To nam se servira ! Mi nudimo Život !!

Operativa Pokreta Treći Blok poziva Građane , simpatizere i članove Pokreta da se i pored svakodnevnog bombardovanja medija po nama političkim i ratnohuškačkim temama, potenciranom od vrha Mafijaške udruge koja je zasjela u vlast  !DA  Se malo okrenemo i pogledamo oko sebe na sve gnusne podvale koje nam rade i kako nas truju .

Primjer za ovo je slučaj nedozvoljeno odlaganje Opasnog otpada u okolini Dervente !

Deponija na koju su bačene  velike količine TONERA za LASERSKE ŠTAMPAČE, otpad koji se smatra posebnim i zahtijeva odlaganje na zato predvidjena mjesta, a ne po njvama, šumama i kanalima.

 

 

Komunalna Policija je bila dana 15. 01 2018 oko 10 sati na licu mjesta i obavili uvidjaj, a sad se moramo i mi mještani uključiti u razotkrivanju tih nesevjesnih ljudi.

Molim naše drage mještane da pomognu u razotkrivanju počinitelja ovih nedjela i da sve informacije dojave nadležnoj Komunalnoj službi.
Komunalna policija derventa:
Tel. 053/315-193
315-191

Svi ćemo se složiti da ovo nije uredu i pravi jako ružnu sliku o nama a i ukupnom društvu u kome živimo.

Možemo li i hoćemo li nešto promijeniti ??? Oni koji bi mogli ne brinu se ili imaju riješenja koja su pogrešna ili polovična kao u slučaju organizovanog odvoza smeća od dtrane Komunalnih službi. Po zakonu koji je usvojen od strane aktuelne vlasti organizovanje tih poslova je povjereno lokalnim zajednicama ali se ispostavilo da mnoge to ne provode na zakonski a ni na moralan način! Veliki je broj pritužbi na rad Komunalnih Službi !!

Neko bo rekao pa ja netrebam odvoz~! Riješiću to sam !! Ovako !!!

 

Svi mi svakodnevno ili povremeno idemo u Derventu ili obližnje gradove i zar nije lakše, bolje i čistije da to isto smeće izbacite tamo u kontejner?!

to onda izgleda ovako !!

 

Zakon kaže da ni to nije u redu i netreba to raditi !!  ŠTA JE RIJEŠENJE ? OPERATIVA POKRETA TREĆI BLOK DONOSI DIO PLANA KOJI ĆE USKORO PREDSTAVITI NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA A AKO ZAVRŠI NEGDJE U NEKOJ LADICI KAO I VEĆINA PREDLOGA KOJI DOLAZE NA ADRESE INSTITUCIJA !!!! BIĆE SPROVEDEN U DJELO KAD TI ISTI MOĆNICI KOJI OKREĆU LEĐA NARODU ODU SA FUNKCIJA !!

RADI SE O OSNIVANJU  MANJIH RECIKLAŽNIH CENTARA PRI SVAKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI A AKO JE MJESNA ZAJEDNICA PO POVRŠINI ILI STANOVNIŠTVU VEČA I VIŠE NJIH .

 

A PROBLEM KOJI PO DOJAVAMA GRDJANA POSTOJI SA NEODVOŽENJEM PROPREMLJENIH VREĆA NA VRIJEME OD STRANE KOMUNALNE SLUŽBE RIJEŠAVATI  OVAKVIM SABIRNIM CENTRIMA U SVAKOJ ULICI ILI PRISTOJNOJ UDALJENOSTI OD KUĆA U SELIMA . O OVOM PROBLEMU JE OPERATIVA POKRETA TREĆI BLOK VEĆ IZVJEŠTAVALA .

 

 

NA OVAJ NAĆIN BI SE DOŠLO DO EFIKASNIJEG ISKORIŠTAVANJA OTPADA ŠTO SE EVROPI I SVIJETU NAZIVA RECIKLAŽOM !!! A KOD NAS GUBLJENJE VREMENA ???? TE SE OTPAD ZAKOPAVA ?????

 

 

ILI PUŠTA NIZ    V O D U !!!!

RECIKLAŽOM BI SE SMANJILI TROŠKOVI ODVOZA I DOBILA SREDSTVA DA DODATNE INVESTICIJE I ZAPOŠLJAVANJA RADNIKA PO MOGUĆNOSTI IZ KATEGORIJA INVALIDA RADA ILI LICA KOJA IMAJU DUGOGODIŠNJI PROBLEM KOD INTEGRACIJE U RADNU ZAJEDNICU . FINANSIJSKI PLAN JE JAKO JEDNOSTAVAN . NOVAC IZ EVROPSKIH FONDOVA KOJI NAŠA VLADA IZDAŠNO KORISTI ZA PLANOVE I STRATEGIJE SVIH VRSTA ULOŽITU U KONKRETNU E K O L O Š K U ZAŠTITU GRADJANA !!!!

DETALJAN PLAN BIĆE SVIM ZAINTERSOVANIM PREDSTAVLJEN PUTEM OPERATIVE POKRETA TREĆI BLOK I DOSTAVLJEN LOKALNIM KOMUNALNIM SLUŽBAMA I BIROIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE .

OVDE JOŠ ŽELIM NAGLASITI DA NA VIŠE POLJA NE SAMO NA EKOLOŠKOM, POKRET TREĆI BLOK PRIPREMA PLANOVE ZA RADIKALNE PROMJENE U DRUŠTVU !  NA BOLJE .

POKRET TREĆI BLOK

NENAD

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *