Ko se pljačkom obogatio vratiće sve gradjanima

Treći Blok, sav kapital narodni će staviti pred javnost zatečeni i stečeni.

 

Ko se pljačkom obogatio vratiće sve to gradjanima koji ce putem gradjanski vaučera dobiti na svoj žiro račun i te vaučere će iznijet na tržište za prodaju javnim nadavanjem. Svaki gradjanin Rep.Srbske podjednako ce imati pravo da kupi proda vaučere,a svaka pokretna i nepokretna opljačkana imovina dobiće svoju prodajnu cjenu koju će stručni ekonomisti vještaci javno obznaniti na tržištu Rep.Srbske gdje će svaki gradjanin javnim nadavanjen moći da kupi bez ograničenja ako dokaže da je njegov kapital stečen radom u Rep.Srbskoj ,ili je taj kapital stekao radeći u evropskim ili drugim zemljama svijeta.

Naši gradjani će imati prioritet u kupovini javnim oglašavanjem svega sto se ponudi na tržištu. Vaučer se dodjeljuje svakom punoljetnom gradjaninu koji raspolaže sa njime po njegovoj želji do kraja života i biće prenosljiv na djecu koja stiču punoljetstvo ako nije iskorišten u transakciji pri kupovinama pokretne i nepokretne imovine.

Vrijednost vaučera se uvećava godišnje za 5% tako da je to garancija da to neće biti bezvrijedan papir i istim mogu trgovati samo vlasnici vaučera.

Svi gradjani imaće uvjek pristup javnim informacijama o budzetu ,utrošku budzeta,planovima jednogodišnjim i višegodišnjim u nominalnom realnom iznosu kao i deficitu i suficitu na godišnjem nivou.

Sva zaduživanja će ekonomski tim gradjana sastavljen od struke i nauke obznaniti narodu.

Političari neće moći raspolagati narodnim budzetom i finansiranjestranaka zabraniti zakonom od budzeta gradjana.

 

Daibor Savić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *