NAČELNIK OPŠTINE ROGATICA PONIŽAVA I PRIJETI DJECI POGINULIH BORACA

Došli smo do nesvakidašnjeg i nevjerovatnog podatka, i kako nam to nalažu dužnost i uspomena na naše pokojne roditelje koji su položili kosti u temelje Republike Srpske, koristimo ovu priliku kako bi smo ovu priču podjelili sa vama dragi naši prijatelji i pratioci naše iskrene borbe, koju vodimo sa ciljem konačnog oslobađanja od Dodikovog režima i razjularene SNSD bande u opljačkanoj i osiromašenoj Republici Srpskoj.

 

U malenoj i siromašnoj opštini Rogatica koja se nalazi u istočnom dijelu Republike Srpske na proteklim izborima tijesnom većinom i kupovinom glasova, te raznim obećanjima o boljem životu, ucjenama i zastrašivanjem stanovništva, na jedvite jade vlast je uspio dobiti Dodikov SNSD a za načelnika ove opštine izabran je Milorad Jagodić sedamdesetogodišnji starac sa punih 45 godina radnog staža, inače čovjek koji prima nekoliko ličnih dohodaka od kojih su najpoznatiji plata narodnog poslanika i izmišljeno radno mjesto direktora – menađera šumskog gazdinstva “SJEMEĆ”, plus privatni preduzetnik i vlasnik pola Rogatičke opštine! Pravi pravcati Milorad! Pored toga što ih “KRASI” isto ime, ovaj Milorad ne dangubi u takmičenju po vrsnom lopovluku sa Miloradom Dodikom tako da se i po tom pitanju ugledao na svoga imenjaka Laktaškog kabadahiju, poznatog dezertera i lopova koji je uzurpirao funkciju predsjednika Republike Srpske.

Od kako je zaposjeo i fotelju načelnika ove malene opštine, ovaj stariji duplikat Milorada Dodika otpočeo je terorisanje svojih neistomišljenika, radnika i građana opštine Rogatica, i uz velike frustracije valjda zbog izmičućih godina pokušava steći reputaciju “crvenog” seoskog đilkoša kojeg bi stanovnici ovoga gradića i poslije “VJEČNAJE PAMJATI” koja se s godinama bliži, pamtili kao prvog među jednakima a takvih je u Snsd-u i previše! Gorepomenuti (ne možemo reći ni gospodin a ni čovjek) Jagodić, ovoga puta ustremio se i na djecu poginulih boraca VRS, pa je to i najbitniji razlog ovoga našeg članka kojeg vam prezentujemo.

Naime, prije par dana mlada djevojka Nina Stjepanović radnica opštinske boračke organizacije u Rogatici, inače kćerka poginulog Srpskog borca, zbog sedam neisplaćenih plata odlučila je posjetiti načelnika Jagodića i razgovarati o ovom problemu koji tišti zaposlene u ovoj ustanovi, i dobiti potrebne informacije, a između ostalog i informaciju zašto je po njegovom nalogu odlučeno da se dosadašnja novčana sredstva za projekte OBO Rogatica umanje sa 60 000 na 15 000 konvertibilnih maraka, jer su ista do sada korištena upravo za plate uposlenika iz boračkih kategorija, pravljenje i održavanje spomen obilježja i slično, te je to sada svakako najbitniji razlog zbog čega su u nemogućnosti isplaćivati iste već punih sedam mjeseci.

Kada je mlađana Nina Stjepanović primljena na razgovor kod načelnika Jagodića, prije nego što je uspjela bilo šta izustiti vezano za ovu temu obratio joj se Jagodić riječima: “E Nina, baš se radujem da si odlučila da nam se priključiš, kako ću zbog ovoga sutra da se smijem u lice Tomu Puhalcu”! Tomislav Tomo Puhalac je bivši načelnik opštine i vođa SDS-a u Rogatici, a Nina Stjepanović je na proteklim lokalnim izborima podrškom porodica poginulih boraca izabrana za odbornika u skupštini opštine Rogatica ispred Srpske demokratske stranke.

Vjerovatno misleći da je gospođica Stjepanović došla promjeniti stranački dres i preći u SNSD, zbog toga je Milorad Jagodić ovako euforično i odreagovao. Zbunjena ovakvom reakcijom djevojka je odgovorila: „Izvinite, načelniče, ja ne znam o čemu vi pričate. Ja sam član SDS-a i odbornik SDS-a i nisam došla o tome da razgovaramo. Vi ste, valjda, načelnik svih građana Rogatice, pa i onih koji su članovi SDS-a?! Vi znate da nam Opština duguje sedam plata i ja samo tražim da se te plate ispoštuju.

Radim u OBO i vi dobro znate da sam dijete poginulog borca“ „Šta mene briga što si ti dijete poginulog borca, nemam ni ja ni oca ni majke pa živim”! Ljutito je odbrusio sedamdesetogodišnji starac sa mjesečnim primanjima od preko 10 000 konvertibilnih maraka.

“Ako nećeš da mi se prikloniš ti si za mene politički protivnik i ja ću te uništavati kao crva gdje god mogu i koliko god mogu“! Dodao je Jagodić.

Dok je pokojni otac ove djevojke bio uzorni borac i odlikovani vojnik kojeg su zbog ratnih zasluga prozvali nadimkom LAV, dotle je Milorad Jagodić bio samo jednom mobilisan na Nišiće i kao pozadinac noseći hranu vojsci na položaje, uplašivši se iskoristio priliku i pucao sebi u nogu ranivši se, kako bi poslije dezertirao sa položaja i iz pozadine.

Postoje svjedoci da ga je zbog bježanja sa položaja tih ratnih dana Pukovnik Rajko Kušić inače bivši komandant Rogatičke lake brigade popljuvao i javno išutao pred postrojenom interventnom jedinicom! Eto, ovakvi (NE)ljudi i kukavice širom Republike Srpske upravljaju našim životima i životima djece poginulih boraca VRS, koji su se zbog svoje časti i poštenja te moralnih načela odazvali zadatku uzevši u ruke oružje kako bi stvorili i odbranili Republiku Srpsku radi nekog većeg cilja, a evo 25 godina poslije ispostavlja se da su prolivši svoju krv u njene temelje, misleći na svijetliju budućnost svojih potomaka i svoje djece, neznajući, napravili privatnu Državu tajkuna, lopova, kukavica, švercera, dezertera i lokalnih kabadahija! Isti problem je i sa djecom boraca u Federaciji BiH!

RECIMO, DOSTA JE BILO!!!

DO PRAVDE I POBJEDE!!!

Pokret `TREĆI BLOK`

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *