RASPADA SE UDRUŽENJE BORACA “VETERANI RS”. VUKOTIĆA OPTUŽUJU DA JE OPLJAČKAO KASU UDRUŽENJA.

Istražni biro i operativna grupa POKRETA – TREĆI BLOK došli su do ekskluzivnih podataka o udruženju boraca vojske Republike Srpske “VETERANI”, koje predvodi jedan od “razbijača” boračkih protesta iz 2014-te godine Duško Vukotić,  te ovom prilikom našim čitaocima,  članovima,  simpatizerima i građanima Republike Srpske informacije stavljamo na uvid.

Kao što je i poznato udruženje “VETERANI – RS” zaživilo je tek nakon protesta boraca VRS u Banjalučkom parku “Dr Mladen Stojanović”  koji se dogodio početkom 2014-te godine,  najiskrenije prijeteći da po prvi put nakon dolaska SNSD-a na vlast u Republici Srpskoj ozbiljno uzdrma režim Milorada Dodika.
Osnovni zahtjev tadašnjih pobunjenih članova boračkih kategorija bio je prije svega smjena tadašnjeg rukovodstva BORSA-a na čelu sa predsjednikom Pantelijom Ćurguzom čiji dugogodišnji rad nije opravdao očekivanja boračke populacije.
I tada se neko, vjerojatno sa najboljim namjerama dosjetio kako bi svakako bilo, i čovječanski i pametno pojačati štrajkački odbor i na taj način još više omasoviti boračku pobunu protiv odgovornih.  “Kocka je bačena” – iz Doboja je u Banjaluku doveden i dočekan malo poznat javnosti Duško Vukotić,  bivši borac VRS i pripadnik jedinice “VUKOVI SA DRINE”.

Niko tada od kolega boraca – sapatnika, nije ni sumnjao u dobre i iskrene namjere Duška Vukotića da se zajedno sa njima rame uz rame suprotstavi privatizaciji BORS-a i uplivu politike u isti.  Zajedno sa kolegama iz dana u dan i uz sve veći broj prisutnih boraca stvorena je prava “vatra”, za Milorada Dodika  više nije bilo upitno dal’ će morati ili ne, žrtvovati sebi odanog saradnika Ćurguza.  I ĆURGUZ JE PAO!

Ali ne i vlada Republike Srpske, a Dodik još manje!  Da bi se obuzdali i zaustavili apetiti štrajkača boraca koji su znali da odlaskom Ćurguza ne odlazi i glavni kamen spoticanja njihovih problema,  režim Milorada Dodika je po hitnom postupku sebi dao za zadatak da iznutra razbije slogu i jedinstvo u štrajkačkom odboru što je i učinjeno,  a da bi to bilo moguće sprovesti u djelo, u cilju tog poduhvata morao je biti kupljen jedan od najbitnijih, najgrlatijih glasnogovornika među štrajkačima.
Kupljen je upravo Duško Vukotić! Cifra je već svima odlično poznata, za njegovu izdaju plaćeno mu je  20 000 maraka na ruke,  supruga je dobila posao, tačnije zaposlena je u CJB Doboj, kao i sin koji je takođe udomljen na Državnom budžetu .  Pružena je ruka ruci,  Vukotić je izdao, a Milorad se bar privremeno oslobodio boračkog jarma.

Mnogi koji su imali tu priliku da ga lično upoznaju ili sarađuju sa njim svjedoče strogo, i kažu:
“Da bi se čovjek prodao,  izdao ratne drugove i promijenio retoriku prilikom nastupa, kao i sve zajedničke ciljeve i planove,  takav čovjek morao je biti ništa drugo do bezvrijedna nula,  nemoralana ličnost izuzetno pokvarenih karakternih osobina, a samim tim prevrtljivac i veliki lažov!”

Priča više nije bila ista,  protesti su se raspali k'o mjehur od sapunice,  a Vukotić je pod parolom nastavljanja borbe institucionalnim putem naglo počeo jačati udruženje VETERANA čiji je predsjednik.  Naprasno i nedugo nakon svega njegovo udruženje dobija status od javnog interesa i ulazi na Državni budžet na teret građana Republike Srpske, te iz nacionalne kase dobija 60 000 konvertibilnih maraka na godišnjem nivou. Mnogi časni borci koji nisu ni slutili šta se krije iza svega,  ko ih je izdao i zašto, pošli su još jednom za Vukotićevom pričom o “VETERANIMA”, čiji je zadatak da postane pandam Boračkoj Organizaciji Republike Srpske  u koju se razočarala većina boraca.

Za svo to vrijeme od nekoliko godina postojanja “VETERANA –  RS”, Duško Vukotić je kao veliki dužnik i ucjenjen čovjek od strane režima i Dodikovih službi, SNSD-ovoj vlasti učinio mnogo usluga, i za njihov račun učinio mnogo postavljenih mu zadataka:
– Bio je dežurno uho i oko režima među časnim borcima.
– Odavao je najbitnije detalje pretpostavljenima u kabinetu predsjednika Republike Srpske, te u kabinetu ministarstva rada i boraca.
– Služio je u svrhu medijske propagande kad god se režim uplaši narodnog nezadovoljstva.
– Vrlo često je pozivao nezadovoljne borce da se suzdržavaju od izlaska na ulicu, a to je uradio i na dan najavljenih narodnih protesta u maju 2016-te godine.
– Pozivao je na Dodikov lažni predizborni referendum o devetom januaru koji je poslužio u cilju lokalnih izbora pa poslije “odbačen” od strane istih tih zagovornika.
– Pozivao je takođe i na druge predložene javnosti Dodikove igrarije koje vrijeđaju zdravu inteligenciju kod građana.
– U javnosti da bi još jednom zaustavio boračka nezadovoljstva izašao je tobože sa dobrim ali “šupljim” prijedlogom o novom zakonu za borce,  kao i novom boračkom registru,  da bi se borci malo umirili a poslije zna se IZJEO VUK MAGARCA,  danas se tako nešto više i ne pominje,  a još manje se zna dokle je došao sa tim prijedlogom.  Zna se,  pred izbore će vjerojatno ponovo načeti tu osjetljivu temu kao veliki dobro plaćeni klovn Dodikovog režima.

Sve u svemu, osnovni cilj njegovog “privatnog” udruženja “VETERANI – RS” je svakako bio zamazivanje očiju narodu i poštenim borcima,  i smirivanje eventualne pobune boračke populacije u cilju zaštite režima da se isti što duže zadrži na vlasti pljačkajući građane Republike Srpske.
I to nije sve,  naši izvori sa kojima imamo izuzetnu saradnju dostavili su nam najbitnije informacije: Udruženje “VETERANI – RS”  se naglo raspada. Pošto su prozreli njegove nečasne  namjere poslušnost Dušku Vukotiću otkazali su mnogi regionalni i opštinski odbori širom Republike Srpske.  Raspao se regionalni odbor za Hercegovinu,  Banjalučki regionalni odbor je davno prestao da postoji pa je jedan od njegovih najbližih saradnika Nebojša Keser za sobom odveo sve čestite borce i formirao udruženje “VETERANI KRAJINE”.  Regionalni odbor Sarajevsko – romanijske regije mu otkazuje poslušnost a članstvo napušta VETERANE i cijepa članske knjižice.  Jedan od najjačih Opštinskih odbora u Gradišci, kojeg je vodio Nedeljko Klincov više ne postoji,  u Bijeljini i semberiji udruženje VETERANA nikada nije ni zaživjelo,  jedino još po kojeg saradnika ima u svome Doboju,  a ako odete do Zvornika odakle je Vukotić doselio i slučajno nekome kažete da ste njegov prijatelj,  vjerovatno ćete dobiti i batine!

Kako saznajemo iz povjerljivih izvora na zahtjev članova Izvršnog odbora VETERANA zatražen je izvještaj o utrošku novčanih sredstava sa računa udruženja ali do toga još nije došlo jer Duško Vukotić manipulativno skriva te podatke od članstva i nikome ne polaže račune već sam raspolaže sredstvima bez znanja svojih saboraca u Izvršnom tjelu. Saznali smo da se oko toga provela žučna rasprava i polemika,  da preostali članovi regionalnih  i opštinskih odbora kao i potpredsjednik “VETERANA – RS” častan i veliki borac Risto Jeftić iz Rogatice, traže hitnu sjednicu glavnog odbora kako bi se položili računi i spasilo preostalo članstvo raspadajućeg udruženja.

I na kraju prenosimo riječi jednog od bivših članova VETERANA koji sa izrazom gorčine u glasu kaže :
“Duško Vukotić je najveća prevara podmetnuta borcima,  izdao nas je,  opljačkao,  narugao se svakom poštenom borcu VRS!  Taj nitkov je luzer i propalica koja je iskoristila boračke proteste u cilju lične promocije i za rješavanje svojih ličnih socijalnih problema.  Sjećam se kada je na proteste došao u pocjepanim patikama a danas pravi vikendicu na moru,  kupuje automobile i školuje ćerku sa svim privilegijama koje djeca njegovih saboraca ne mogu ni u snu imati.  Odlazi sa porodicom na ljetovanja i zimovanja vjerovatno zato što obilato pljačka kasu udruženja kojim rukovodi,  a koje će ga ako bog da šutnuti vrlo uskoro!  On je najveće zlo i vrijeme mu je stati u kraj. Njegovim odlaskom razobličiće se jedna velika prevara boračke populacije a Milorad Dodik će izgubiti velikog saradnika!”

IZVOR: Saradnici i prijatelji redakcije portala.

DO PRAVDE I POBJEDE!!!

“POKRET – TREĆI BLOK “

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *