SKLANJAJTE ŠAPU SA STRUJE* pljačkaroši neradnički

NARODE !!! NE.DAJMO IM STRUJU !!!!….
Kriminalcima i pljačkarošima .nestalo novaca za svoje režimske vojnike…!! Nema povecanja akciza, nema nove tranše mmf-kredita, nema isplate kliring dolara. pa se milo dogovaraju kako i odakle nastaviti pljačku..NEKA RADE ! NEK SKIDAJU ŠAPU SA STRUJE !!  __________________________________________________________________________

21.6.2017. 11:20

U toku sastanak Novalića i Cvijanović

U Banjoj Luci je u toku sastanak entitetskih premijera Fadila Novalića i Željke Cvijanović. Razgovori premijera FBiH i RS-a prethode osmoj redovnoj Skupštini akcionara kompanije za prijenos električne energije „Elektroprenos – Elektroprijenos BiH“ a.d. Banja Luka, kojoj će prisustvovati Cvijanović i Novalić.

Na dnevnom redu Skupštine akcionara je razmatranje i odobravanje Odluke o usvajanju revidiranog finansijskog izvještaja „Elektroprijenosa BiH“ za 2016., potvrđeno je Feni iz te zajedničke bh.kompanije za prijenos električne energije.

Predviđeno je i donošenje odluke o raspodjeli dobiti „Elektroprijenosa BiH” ostvarene tokom 2016.godine.

Bit će riječi i o usvajanju rebalansa Finansijskog plana kompanije za period 2017-2019 godina.

Akcionari će razmatrati i izmjene Statuta „Elektroprijenosa BiH“, te odluku o imenovanju v.d. izvršnih direktora, članova uprave, kao i izvještaj Odbora za reviziju.

(Fena)

____________________________________________________________________________

Skupština akcionara Kompanije za prenos električne energije “Elektroprenos BiH” donijela je danas u Banjaluci odluku o raspodjeli dobiti ove kompanije u iznosu od 7,4 miliona KM, od čega će Republici Srpskoj pripasti 2,9, a FBiH 4,1 milion KM.

Preostali iznos sredstava namijenjen je za rezerve “Elektroprenosa BiH”.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je “Elektroprenos” stabilna i funkcionalna kompanija.“Zajednički radimo dobar posao i sigurna sam da će tako biti i u narednom periodu”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima nakon Skupštine akcionara.

Premijer FBiH Fadil Novalić naglasio je da je “Elektroprenos” primjer dobrog funkcionisanja jedne kompanije.On smatra da će pozitivno poslovanje biti nastavljeno i u narednom periodu, iako ima određenih problema sa kojima se ova kompanija suočava.

Generalni direktor “Elektroprenosa BiH” Matan Žarić rekao je da su na današnjoj sjednici Skupštine akcionara usvojeni potrebni akti, revidirani finansijski izvještaj i izmjene Statuta kompanije.On je naglasio da ova kompanija u posljednje dvije godine ima pozitivan revizorski izvještaj.

_____________________________________________________________________________

***Podsjećanja radi, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o osnivanju kompanije za prijenos električne energije u BiH, kojim je predviđeno da Skupština dioničara donosi odluku o načinu raspodjele dobiti, uključujući i akumuliranu dobit.
Ovo je suprotno ranijem zakonu, kojim je predviđeno da do 2016. godine dobit “Elektroprijenosa” ne može biti korištena osim za investicije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *