UDBA ili SUDBA i srpski (š)pijuni

  • U biografiji Sredoja Novića objavljenoj na stranici Savjeta ministara BiH nema podataka koji se odnose na period od 1991. do 1998. godine.  Zašto Nović nije naveo da je 1991-92. osnovao privatnu firmu “TIT”, zajedno sa J T i M P – bivšim pripadnicima SDB-a, koja se bavila nabavkom naoružanja iz kragujevačke Zastave u kojoj je je Nović radio daleke 1970. i koju je ulogu imao Duško Zgonjanin u osnivanju ove firme?
Upravo  od izvora bliskih Jovici Stanišiću potiču informacije da je Nović u ratu imao firmu u Banjaluci u kojoj je bila smještena BIA – a preko nje su se plaćale paravojne formacije koje su iz Srbije dolazile na ratišta u BiH.
oliko je Nović bio i ostao blizak Službi i Beogradu svjedoči i činjenica da je njegova kćerka visokopozicionirana u BIA, a beogradski izvori tvrde da je čak bila na mjestu šefice kabineta Jovice Stanišića kad je ovaj otpremljen u Haag.
Pored navedenih nekretnina Sredoje Nović vodeći se primjerom kolege Nikole Špirića, zaboravio je prijaviti stan koji je kupio u Beču. Šta je sa nekretninama koje posjeduju njegove kćerke, od kojih je jedna inače visokopozicionirana djelatnica BIA-e,  kako svih pet kompanija u vlasništvu Novićeve kćerke dobije većinu tendera vezanih za MUP RS?
Kako je Sredoje Nović sa državljanstvom Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, čija je kćerka zaposlena u Bezbednosno informativnoj agenciji Srbije (BIA) uopšte mogao obnašati funkcije kao što su direktor SIPA-e i član komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom?

 

 

Zanimljivo bi bilo dobiti odgovor na pitanje koliko je ozbiljnih istraga ZA ZLOČINE NAD SRBIMA !!  ??? na području Republike Srpske SIPA pokrenula u mandatima Novića i Zubca.

Dok je Sredoje Nović bio na čelu SIPA-e dao je za Nezavisne novine sljedeću izjavu: “Sa OSA imamo veoma dobru saradnju. OSA je institucija koja ne spada u kategoriju policijskih organa, ali moram reći da je to dobra saradnja, imamo i korektne odnose privatno s njihovim rukovodstvom. Smatram da se SIPA i OSA agencije koje moraju da nose bezbjednost BiH.”

O čistkama u SIPA i postavljanju podobnih kadrova već godinama su upozoravali pojedinci iz ove agencije, ali nažalost izgleda da je malo onih koji su to ozbiljno shvatili.
Da li je potrebno napomenuti da je u to vrijeme na čelu OSA-e bio Almir Džuvo, a njegov zamjenik Risto Zarić? Sjećamo se da protiv OSA-e u to vrijeme ništa nisu imali ni Dodik ni Čović jer je paralelni obavještajno-policijski sistem funkcionisao odlično. Džuvo je redovno dostavljao obavještajne podatke Sredoju Noviću, Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću i dokazanom srpskom patrioti Fahrudinu Radončiću Šćepi.
Da ne zaboravimo i kadar bivšeg zamjenika direktora OSA-e Riste Zarića čiji je vozač Dragan Savić iznosio tajne dokumente iz OSA-e a sve po nalogu Sredoje Novića.
https://www.youtube.com/watch?v=2ihXKnwE-fs

OBAVEZNO POGLEDATI VIDEO !!!     !Telefonski razgovor Sredoje Novića sa RTRS:

“Pored Srbije reagovala je i Hrvatska, a po svoj prilici još jedna zemlja priprema se da slično reaguje…” izjavio je srpski špijun Sredoje Nović u jučerašnjem telefonskom razgovoru za RTRS. Pitamo se na šta tačno stari udbaški kadar Nović misli, odakle mu informacije o “trećoj državi” kada znamo da su on i Nikola Špirić napustili Zajedničku komisiju za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom.

 Sve ove optužbe za prikrivanje otimanje dokumenata i biranje PODOBNIH navodi na jos jedno pitanje !!?? Veliko vazno pitanje !?? Medjusobnim optuživanjem i podgrijavanjem Nacionalne retorike Mafijaska Vrhuška Čovic Dodik IZETBEGOVIĆ !! odvraca pažnju javnosti od svakodnevnih malverzacija i kradje narodne imovine !! Pitanje ???? Koliko je Korumpiranih politicara do danas Uhapsila SIPA I OPTUŽILO VSTV A OSUDIO VRHOVNI SUD BiH !???

Jedino sto znaju je kriti kriminalce koji pod velom poslaničkog imuniteta kradu narodnu imovinu !!
izvor
ihttp://www.novi-vjetar.com/srpski-spijun-sredoje-novic/
i
RAUKOVIC NENAD
POKRET TRECI BLOK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *