Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju. Znam da boli istina LOPOVI !!!!!

Rasvjeta pet puta više od realne

Rekonstrukcija tunela Кalovita brda se rastegla van predviđenog roka 2. 12. 2017. godine i neće biti kompletno završena prije proljeća 2018. Tunel će, zbog sezone na Jahorini, biti pušten u rad polovinom decembra.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

izvor BN Portal

(KATERA)

Sem što  je prolongiran rok za završetak radova, pojavila se informacija da je cijena postavljanja rasvjete u tunelu “rastegnuta” sa, otprilike, 50.000 КM na 250.000 КM, što je pet puta više od realne cijene, a posao je povjeren preduzeću bliskom direktoru paljanskog vodovoda.

Odgovornost je veća što je investitor radova Javno preduzeće. Čije su pare, 1,5 milion КM iz budžeta date za izvođenje radova? Poenta je da po ovoj procjeni rekonstrukcija ispada skuplja od izgradnje (probijanje dva tunela, put i vijadukt na Čemernu), ako to gledamo po dužnom metru objekta.

Cijena izgradnje tunela! Da se poigramo malo i sa brojevima.

Izgradnja prevoja na Čemernu, čijim je projektom, pored tunela Čemerno, dužine 2.109 metara, izgrađen i tunel Surdup, dužine 196 metara, kao i trasa puta duga 9,4 kilometara koštala je 72,000.000 КM. Ugrubo 11.705m putne komunikacije sa tunelima. Podijelimo li cijenu koštanja projekta sa dužinom putne komunikacije, doći ćemo do cifre od, otprilike 6,151КM po dužnom metru izgradnje.

Rekonstrukcija tunela Кalovita brda dužine 201m koštaće, prema riječima v.d. JP „Putevi RS“, oko 1,460.000 КM ili oko 7,264КM po dužnom metru rekonstrukcije tunela.

Nažalost po saznanjima Operative Pokreta Treći Blok skoro svaka Opština u Republici Srpskoj u kojoj je na vlasti SNSD sa svojim satelitima ima po jedan ovakav projekat u koji se svi Lopovi na Vlasti ugrađuju !!!!
POKRET TREĆI BLOK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *