ZLOČINI REŽIMA NAD GRAĐANIMA

Na adresu operativne grupe i redakcije koja uređuje i vodi portal POKRETA – TREĆI BLOK stiglo je pismo i molba porodice Đajić iz Foče koja nas je zamolila da prenesemo njihovo svjedočenje te javnosti kratko opišemo porodične muke i nasilje koje pod parolom “pravde” godinama sprovodi osnovni sud u Foči, tačnije sudija pomenutog suda Čedo Škipina, čiju je nakaradnu i pristrasnu presudu u korist tužene strane – porodice izvjesnog N.D. takođe iz Foče potvrdila sudinica okružnog suda u Trebinju gospođa Vesna Ivković, kojom je ista upletena u ovaj pravni zločin nad porodicom Đajić.

 

Na slici je samo jedan od mnogobrojnih dokumenata koji dokazuju vlasništvo nad zemljištem i kućom :

Pismo prenosimo u cijelosti

Postovani,
Kako vise nismo u mogucnosti da se sami izborimo sa nepravilnostima i nepravdama sudstva opstine Foca na celu sa sudijom Cedom Skipinom, obracamo se Vama da iznosenjem u javnost tj. medije, probamo da resimo nas problem.
Pre 19 godina ustupili smo mom rodjenom bratu Novici Drakul prizemlje kuce(kuca ima 3 sprata) da bi ziveo bez ikakvog ugovora i naknade za to, tj. dok ne resi svoje stambeno pitanje.
Svo to vreme mi smo ziveli u Srbiji gde smo bili u radnom odnosu. Po nasem povratku iz Srbije doslo je do nesuglasica jer isti nisu hteli da napuste kucu pa je moralo doci do sudskog spora. 
Tu pocinje nasa tortura.
Ocigledno su vec bili spremni za sve to jer mi je brat vec pretio: ,,Imam coveka na drzavnom sudu”. U to smo se uverili posle prve presude opstinskog suda Foce koja je glasila doslovce isto kao sto mi je brat i rekao: ,,Uzecu ti sestro sprat kuce i pola placa”.
Napominjem da je plac nas( mene i mog supruga) 1/1, da smo kucu gradili ja i suprug i sve troskove platili smo sami, za sta imamo urednu dokumentaciju koju smo spremni da Vam iznesemo ako ste zainterasovani da nam pomognete.
Istu presudu “nekim cudom”potvrdio je drugostepeni sud u Trebinju, posle cega mi za troskove sudjenja oduzimaju sve stvari iz kuce.
Zbog cestih verbalnih i fizickih napada sa njihove strane,za sta imamo 10 podnesenih prijava i policijskih zapisnika kao dokaza,bili smo prinudjeni da napustimo svoju kucu, iznajmimo stan u kome zivimo cekajuci presudu i sebe godinama izlazemo dodatnim troskovima.
Na nasu zalbu vrhovni sud Banja Luka pobija presude oba suda i vraca na ponovno sudjenje Focanskom sudu, kako bi ispravio gresku u nasu korist. Na nase zaprepascenje slucaj opet dobija sudija Cedo Skipina cije smo izuzece odmah trazili ali nije odobreno.
Maja meseca tekuce godine sudija Cedo Skipina iz sebi dobro znanih razloga doslovce donosi istu presudu kao i prvi put, kao da za njega vrhovni sud ne postoji.
Posto je ocigledno da ce ova agonija potrajati jos, obracamo se Vama da iznosenjem u javnost tj. medije ovaj sudski spor dobije konacno pravnu i ispravnu presudu. 
Spremni smo za svaku saradnju i uvek dostupni.

Osteceni: Milovan i Novka Djajic 
Igmanski mars bb
Foca
Kontakt telefon: 066790492

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *