INCKO DAO ODGOVOR VODITELJU EMISIJE O PISMU NJEGOŠA TOMIĆA – POKRET "TREĆI BLOK"
AKTUELNOSTI POKRET "TREĆI BLOK" POLITIKA REGION 

INCKO DAO ODGOVOR VODITELJU EMISIJE O PISMU NJEGOŠA TOMIĆA

Jučer je gostujući u emisiji DAN UŽIVO na televiziji N1 visoki predstavnik za BiH Valentin Incko na pitanje voditelja emisije da je u posljednjem pismu Njegoša Tomića predsjednika UG – Pokret TREĆI BLOK iz Banjaluke, javno prozvan da je u svom mandatu za “nerad, nečinjenje i letargičnost” kroz plate za deset godina inkasirao nevjerovatnih pet miliona evra ili oko deset miliona maraka…

 

Valentin Incko zatečen ovim pitanjem voditelja stidljivo je odgovorio kako se i on čudio toliko velikoj plati a potom je priznao kako je istu smanjio. U daljem razgovoru bio je još precizniji pa je priznao “DA SE U BOSNI I HERCEGOVINI NIŠTA VIŠE NI BOLJE NE BI DOGODILO DA ON RECIMO NE PRIMI NI JEDAN EURO PLATE”.

Ako je vjerovati ovakvim tvrdnjama visokog predstavnika to bi u prevodu trebalo da znači da on i zemlje članice PIK-a i dalje ostaju po strani, te da ni u budućnosti neće učiniti ni jedan korak na sankcionisanju BH lidera koji su narod doveli u ovakvo teško materijalno i bezbjedonosno stanje.

Da podsjetimo: U pomenutom pismu kojeg je javnosti i na adresu visokog predstavnika Valentina Incka poslao Njegoš Tomić traženo je da se najhitnije otpočne sa primjenom bonskih ovlaštenja na BH političare a poseban akcenat je stavljen na Republiku Srpsku odnosno nerad suda i tužilaštva u mnogim nerješenim predmetima kao i predmetu svirepo ubijenog banjalučanina Davida Dragičevića.

Umjesto da visoki predstavnik za BiH odmah reaguje na ovaj dopis jednog predstavnika udruženja graðana, nedugo zatim, na očigled cijelog svijeta uslijedio je javni progon graðana Banjaluke i pripadnika grupe PRAVDA ZA DAVIDA, a Valentin Incko i meðunarodna zajednica ni tada nisu reagovali, no kako stvari stoje po svemu sudeći i ne misle.

U istoj emisiji na video bimu po prvi put u 2019 godini sa nepoznate lokacije javio se i Davor Dragičević koji je takoðe potvrdio da je duboko razočaran u meðunarodnu zajednicu koja ništa nije učinila na zaštiti graðana okupljenih oko pravde za Davida.

POKRET TREĆI BLOK

Related posts

Leave a Comment